Roda de premsa. Nova titulació
L’ACET presenta el nou Cicle Formatiu de Grau Superior en Tècniques d’Actuació Teatral.
L’Associació Catalana d’Escoles de Teatre (ACET) ha presentat aquest matí, a la seu de l’SGAE de Barcelona, el nou Cicle Formatiu de Grau Superior en Tècniques d’Actuació Teatral. El nou cicle té com a objectiu respondre a les necessitats de qualificació professional del sector teatral català.
L’ACET no ha deixat de treballar i reivindicar, ja des dels seus inicis l’any 1999, perquè la tasca docent de les escoles de teatre privades, siguin o no de l’ACET, tingui un reconeixement oficial per part de la Generalitat. Per fi, al juny del 2015, aquests estudis reglats han estat aprovats i a partir de setembre les escoles de teatre catalanes podran oferir la nova titulació.
Olga Adroher, responsable dels serveis d’Ordenació dels Ensenyaments de Règim Especial de la Generalitat de Catalunya, ha destacat la tasca de l’Acet en concebre, plantejar i participar en l’elaboració del programa d’estudis de la titulació, conjuntament amb l’Institut del Teatre i Ensenyament.
Per la seva banda, Rosa Andreu, vocal de l’Associació d’Actors i Directors Professionals de Catalunya (AADPC) ha confirmat la necessitat de capacitació dels professionals del teatre i ha refermat el recolzament de l’AADPC a la tasca docent de l’ACET.
Per concloure l’acte, Antonio Gómez, actual president de l’ACET ha remarcat que “el camí fins arribar a la titulació que avui presentem ha estat llarg i complex perquè des de l’ACET hem tingut sempre clar que volíem encabir i tenir en compte totes les inquietuds de les escoles teatrals i la professió, volíem consens. I podem felicitar-nos perquè això també ho hem aconseguit”.
El CFGS en Tècniques d’Actuació Teatral consta de deu mòduls professionals, dels quals nou s’imparteixen al centre educatiu i inclouen matèries com a tècniques d’interpretació, entrenament corporal i de la veu, màscara, cant, muntatges escènics, tècniques de dinamització, tècniques d’expressió i comunicació, entre d’altres, i un mòdul corresponent a les pràctiques externes s’imparteix en empreses del sector. En total el cicle formatiu conta de 2000 hores, impartides en dos anys acadèmics.
Els directors de les escoles de l’ACET i d’altres escoles de teatre d’arreu del territori català, representants de l’AADPC i SGAE i actors, directors i docents s’han volgut sumar a l’acte i celebrar la consecució d’aquesta fita important per la docència i la professió teatral catalana.