Roda de premsa. Nova titulaci贸

L鈥橝CET presenta el nou Cicle Formatiu de Grau Superior en T猫cniques d鈥橝ctuaci贸 Teatral.

L鈥橝ssociaci贸 Catalana d鈥橢scoles de Teatre (ACET) ha presentat aquest mat铆, a la seu de l鈥橲GAE de Barcelona, el nou Cicle Formatiu de Grau Superior en T猫cniques d鈥橝ctuaci贸 Teatral. El nou cicle t茅 com a objectiu respondre a les necessitats de qualificaci贸 professional del sector teatral catal脿.

L鈥橝CET no ha deixat de treballar i reivindicar, ja des dels seus inicis l鈥檃ny 1999, perqu猫 la tasca docent de les escoles de teatre privades, siguin o no de l鈥橝CET, tingui un reconeixement oficial per part de la Generalitat. Per fi, al juny del 2015, aquests  estudis reglats han estat aprovats i a partir de setembre les escoles de teatre catalanes podran oferir la nova titulaci贸.

Olga Adroher, responsable dels serveis d鈥橭rdenaci贸 dels Ensenyaments de R猫gim Especial de la Generalitat de Catalunya, ha destacat la tasca de l鈥橝cet en concebre, plantejar i participar en l鈥檈laboraci贸 del programa d鈥檈studis de la titulaci贸, conjuntament amb l鈥橧nstitut del Teatre i Ensenyament.

Per la seva banda, Rosa Andreu, vocal de l鈥橝ssociaci贸 d鈥橝ctors i Directors Professionals de Catalunya (AADPC) ha confirmat la necessitat de capacitaci贸 dels professionals del teatre i ha refermat el recolzament de l鈥橝ADPC a la tasca docent de l鈥橝CET.

Per concloure l鈥檃cte, Antonio G贸mez, actual president de l鈥橝CET ha remarcat que 鈥渆l cam铆 fins arribar a la titulaci贸 que avui presentem ha estat llarg i complex perqu猫 des de l鈥橝CET  hem tingut sempre clar que vol铆em encabir i tenir en compte totes les inquietuds de les escoles  teatrals  i la professi贸, vol铆em consens. I podem felicitar-nos perqu猫 aix貌 tamb茅 ho hem aconseguit鈥.

El CFGS en T猫cniques d鈥橝ctuaci贸 Teatral consta de deu m貌duls professionals, dels quals nou s鈥檌mparteixen al centre educatiu i inclouen mat猫ries com a t猫cniques d鈥檌nterpretaci贸, entrenament corporal i de la veu, m脿scara, cant, muntatges esc猫nics, t猫cniques de dinamitzaci贸, t猫cniques d鈥檈xpressi贸 i comunicaci贸, entre d鈥檃ltres, i un m貌dul corresponent a les pr脿ctiques externes s鈥檌mparteix en empreses del sector. En total el cicle formatiu conta de 2000 hores, impartides en dos anys acad猫mics.

Els directors de les escoles de l鈥橝CET i d鈥檃ltres escoles de teatre d鈥檃rreu del territori catal脿, representants de l鈥橝ADPC i SGAE i actors, directors i docents s鈥檋an volgut sumar a l鈥檃cte i celebrar la consecuci贸 d鈥檃questa fita important per la doc猫ncia i la professi贸 teatral catalana.