INTERVENCIÓ EN PROBLEMÀTIQUES A L’AULA
Dia: dimarts 7 de març, 2023
Horari: de 14 a 16h.
Plataforma zoom, online
Preu: 5€ per docents d’escoles d’arts escèniques
(no es retorna l’import del taller si et dones de baixa després del 28 de febrer)
Formador: Jordi García, Psicòleg General Sanitari. Col·legiat 8876 COPC
Tenim desenes i desenes d’alumnes, i estadísticament ha de ser molt probable que com a docents ens toqui afrontar a l’aula moments delicats per tensions que s’hi poden generar. Sobretot les tensions derivades de descompensacions emocionals dels alumnes, ja siguin joves o fins i tot ja no tan joves. I més ara, en temps post Covid-19 que sembla que tot es descontrola més encara…
Persones amb ansietat desbordant, o que tenen poca tolerància a la frustració, o conflictes entre alumnes. Quin nivell exigir a persones asperger o autistes, i si hem de parlar amb el grup classe de la seva problemàtica. O si hem d’empènyer els molt vergonyosos, o forçar els qui es bloquegen, o hem de treballar escenes de problemàtiques que pugui tenir algun dels alumnes a classe i no ho hagin fet públic, com el trastorn de la conducta alimentària… Només per dir alguns exemples de casos que ens podem trobar a l’aula.
En aquesta píndola formativa es treballaran eines per a la detecció i intervenció de desbordament psicològic a l’aula.
Les situacions que no dominem ens generen confusió, i la calma i el sentit comú no sempre ens apareixem en aquests moments. No cal ser psicòleg per tenir coneixements de primers auxilis psicològics en moments així. No es tracta de fer teràpia, ni fer de salvadors ni rescatadors. Però sou allà, i us trobeu que us toca intervenir. I tant de bo que la primera intervenció que feu sentiu que és útil, eficaç, tant per a l’alumne com per a vosaltres.
Objectius
Primera aproximació. Dotar d’eines per detectar i abordar situacions de descompensació emocional en l’alumnat. Què fer i què no fer. I com ho podríem fer.
Segona aproximació. Que el professorat se senti capacitat per abordar una situació no habitual a l’aula, en cas d’expressió emocional o conductual descontrolada.
Formador
Jordi García, psicòleg vinculat al món de la intervenció en situacions de crisis i emergències des del 2005, com a psicòleg del Sistema d’Emergències Mèdiques SEM-061 i de forma privada. Membre de la Junta de la Secció de Psicologia d’Emergències del Col·legi Oficial de Psicologia de Catalunya, i Coordinador del Postgrau universitari en psicologia d’emergències UB-IL3.
Vinculat durant molts anys al món de la discapacitat psíquica (intel·lectual i trastorns mentals), i exerceix de psicoterapeuta des de 1998.
Formador en cursos relacionats amb la psicologia, i amb la intervenció en situacions complicades.