El CoNCA crea un qüestionari per valorar l’impacte de la covid-19 en el sector cultural

El Consell Nacional de la Cultura i de les Arts ha iniciat l’elaboració de l’Informe anual sobre l’estat de la cultura i de les arts de 2020, que enguany es vol presentar el mes de juny.

No hi ha cap dubte que l’any 2020 quedarà marcat per la crisi de la covid-19 i les repercussions socials i econòmiques que està generant. El sector de la cultura és un dels més castigats per aquesta pandèmia. La lluita contra el virus ha comportat limitacions de moviments dels ciutadans, tancament d’activitats o restriccions d’aforaments, que han afectat molt directament el sector cultural, que per norma general està acostumat a treballar amb recursos molt limitats. D’altra banda, el confinament ha accelerat la generalització de noves formes d’accés a la cultura basades en les noves tecnologies. A hores d’ara és difícil preveure cap a on ens portaran les transformacions que s’estan implementant, però des del CoNCA estan convençuts que l’impacte d’aquesta crisi va més enllà de les pèrdues econòmiques que patim.

Per aquest motiu han preparat un qüestionari obert als professionals del sector, creadors, artistes i treballadors de la cultura, així com a empreses, institucions i organitzacions culturals, amb el qual els interroguen sobre l’afectació personal provocada per la situació que vivim.

L’objectiu ès conèixer millor la situació del sector cultural i artístic, de cara a fer recomanacions a les administracions públiques amb l’objectiu final d’accelerar la recuperació durant l’any 2021.