Comunicat de l’ACET arran el reportatge “20 anys d’abusos a l’Aula de Teatre de Lleida”

Data de publicació: 26/5/2020

L’ACET és una associació d’escoles d’art dramàtic de Catalunya que representa a 20 escoles, amb més de 10.000 alumnes i 528 professionals d’arreu del territori.

En primer lloc volem manifestar la nostra solidaritat i recolzament a les víctimes que han sofert els abusos i mostrar una tolerància zero davant d’aquests fets.

El que ha passat a l’Aula Municipal de Teatre de Lleida no representa en absolut la tasca que s’està fent des de fa dècades a les escoles de teatre del nostre país.

Per aquest motiu és injust que es qüestionin els pedagogs i pedagogues, a les escoles de teatre de Catalunya i en conseqüència al conjunt del sector.

Defensem que l’educació artística és imprescindible i fonamental en la nostra societat perquè fomenta la creativitat, el pensament crític, la sensibilitat, la capacitat de reflexió i la dignificació de les professions escèniques.

La pràctica de la docència teatral realitzada des de les escoles de l’ACET és una feina que es fa des de la professionalitat i el rigor, amb un cos docent qualificat que treballa per la formació artística i humana.

Per aquests motius manifestem:

– El rebuig total i sense pal·liatius a aquests fets i la nostra solidaritat vers les víctimes i les famílies.

– El nostre suport i confiança en l’equip directiu i professorat de l’Aula Municipal de Teatre de Lleida per condemnar aquests fets repudiables i actuar amb transparència davant les famílies, l’alumnat, la ciutadania i la justícia.

– La necessitat de traslladar a les institucions, mitjans de comunicació i al conjunt de la ciutadania un missatge de tranquil·litat i confiança en la tasca formativa i professional que exercim des de les escoles de l’ACET .

– El nostre ferm compromís per impedir que accions d’aquest tipus no puguin tornar a passar més.

ACET, Associació Catalana d’Escoles de Teatre:

Actua!Studio, A Escena, Arsènic, espai de creació, Aula de Teatre de Lleida, Aula de Teatre de Mataró, Catalonia Film School, Centre de formació teatral El Galliner, Coco Comin. Escola de dansa i comèdia musical, Col·legi de Teatre de Barcelona, El Timbal, centre de formació i creació escènica, Escola de Teatre del Centre de Lectura de Reus, Escola de Teatre i Circ d’Amposta, Espai Philae, Frec a Frec, Laura Jou, estudi per l’actor, Lazzigags. Escola d’arts escèniques, Moveo. Centre de formació i creació, Performing Arts, Plató de Cinema, Youkali escola de teatre musical.