Formació docents: TALLER 2 _ “L’autoritat” ben entesa: violències, manipulació i jocs de poder en la relació amb l’alumnat.

Assolir la responsabilitat de guiar, educar, liderar i facilitar la transformació a d’altres persones requereix de molt autoconeixement, humilitat i empatia.

La bona direcció i lideratge saludable els exercirem si tenim intel·ligència emocional, autoconeixement i capacitat de gestió de les nostres pròpies dificultats i si establim relacions constructives amb els altres. La connexió pensar, sentir i actuar en són les bases per una bona educació emocional.

Com a docents, directors/es i professionals que ajudem i estem en contacte amb alumnes/as, és necessari conèixer la realitat (social, cultural, emocional) de les persones a les que acompanyem.
Conèixer també els nostres límits, capacitats i recursos, és vital per a poder oferir a l’altre el que necessita des de la calma i per a poder assolir la direcció en moments de dificultat.

Crear espais de participació i aprenentatge pels docents és un dels eixos prioritaris per la nostra comunitat ACET, i per això hem dissenyat aquest taller conjuntament amb professionals de la
psicologia i les arts.

Taller 2:   “L’autoritat” ben entesa: violències, manipulació i jocs de poder en la relació amb l’alumnat.

Dimecres, 17 de novembre, 2021
De 18,30 a 20,30 h.
Trobada virtual

Objectiu general del taller

Posar consciència de la nostra vulnerabilitat com a docents o Directors/es i fomentar un tracte amb l’alumne/a més igualitari, sense perdre el nostre lideratge i autoritat (entesa com a la nostra capacitat de guiar, d’acompanyar i orientar d’una manera saludable).

1- Relacions de dependència Emocions i autoconfiança.
2- Relacions de poder.
3- Diferents tipus de violències: Bullying , moobing , jocs de poder, micromasclismes i maltractament.
4- Ciberassetjament i violència a les xarxes.
5- Mecanismes de defensa davant del conflicte: Controlador/a Distractor/a Acusador/a i Conciliador/a.
6- El cercle del maltractament: Actituds que debiliten i reforcen l’agressivitat. Cóm respondre davant de situacions de maltrac tament.
7- Comunicació No Violenta: Fer peticions, empatia i autoempatia , fomentar la connexió amb un/a mateix/a i amb els altres.

Formadora

Raquel Ballesteros. Llicenciada en psicologia, docent i coach . Especialitzada e n acompanyar a persones i grups en àrees com l’assertivitat, la comunicació autèntica, el desenvolupament personal, la intel·ligència emocional i espiritual.

Taller gratuït pels docents de les escoles associades a l’ACET.
Si la teva escola no és associada: 15 €