Jornada pedagògica ACET 2023
Dissabte, 30 de setembre
De 10h a 19,30h
Can Bonamic, Sant Esteve de Palautordera
Jornada de formació adreçada a docents de teatre que treballen amb alumnat de qualsevol edat i col·lectiu.
Inscripcions:
30€, per a docents de les escoles ACET
50€ per a docents d’escoles no associades a l’ACET i professionals
(20% de descompte per associats/ades a AADPC, TTP, APdC, APCC)
Places limitades: 16, per estricte ordre d’inscripció i pagament.
Enguany la jornada pedagògica de l’ACET persegueix dos objectius clars.
D’una banda tenir cura de nosaltres mateixos, com a docents de les arts escèniques, per poder tenir cura del nostre alumnat.
I de l’altra, proveir als docents d’estratègies i recursos d’intervenció que els permetin posicionar-se en un lloc d’acompanyament pedagògic més amorós, respectuós i inclusiu.
Tota la jornada la celebrarem en un entorn natural, a la masia de Can Bonamic.
Una masia als peus del Montseny que s’obre per acollir arts del cos i arts del so en espais que abans eren corts, pallisses, eres i camps.
ESTRUCTURA DE LA JORNADA
9,30 – 10,00h.
Arribada i benvinguda
10,00 – 13,00h.
Taller Motivació – Capacitació i Presència
amb Sandra Muñoz, actriu, musicoterapeuta, psicomotricista i docent.
Taller dinàmic i pràctic amb l’objectiu de fomentar la motivació en l’inici de curs.
Aprenentatge de dinàmiques d’acompanyament emocional, de comprensió i presa de consciència dels estats emocionals i psíquics tant de l’alumnat com dels docents.
A través d’exercicis i dinàmiques corporals treballarem, d’una banda, la cura d’un mateix (automassatge, treball vocal i cos) i la presa de consciència de les dificultats en la nostra pràctica laboral. I de l’altra, connectarem amb els recursos propis per a la resolució dels problemes i els conflictes del nostre dia a dia.
13,30 – 15,00h.
Dinar
A càrrec de Rut Solar. Menjar vegetarià (ovolàctia i sense gluten) amb productes de proximitat.
15,00 – 19,00h.
Taller Creativitat coral i escolta
amb Marta Corral, docent i actriu.
L’inici del curs. Classificació del grup i estratègies per redirigir el treball de grup i posterior taller.
Dinàmiques generadores d’unió grupal i d’energia com a base de creació.
Dinàmiques a partir de la partitura musical i de la imatge.
Un mateix exercici un mateix motor. Com podem usar cada exercici en un entorn o en un altre. Variacions creatives al voltant d’un mateix exercici o proposta.
Creació d’una petita estructura generadora d’escena. Quins exercicis necessitem en cada moment?
19,00 – 19,30h
Tancament i comiat.
DOCENTS
Sandra Aurora Muñoz
Formada en Arts Escèniques per la Universitat de Campinas (UNICAMP) de Sao Paulo, especialista en Psicomotricitat i Teràpia Psicomotriu per la Ramon Llull (Barcelona), Màster Oficial en Atenció Emocional al nen hospitalitzat (Model Child Life) per Sant Joan de Déu i Universitat de Barcelona. Formació en Musicoteràpia, cant i música. Formació en Psicoanàlisi per l’Escola Lacaniana del Camp Freudià (Barcelona). Acabant el grau de Psicologia per la UOC (Universitat Oberta de Catalunya).
Actualment estic investigant els ponts entre la veu, les vibracions sonores i com poden utilitzar-se en la intervenció en autisme.
Imparteixo i col·laboro amb diverses Universitats (Màster de Pedagogia Hospitalària de la U.B., Grau d’Infermeria del Campus Docent Sant Joan de Déu, Federal de Santa María, Brasil) i tallers (Identitat Còmica com a via Relacional, Riure per viure d’AFANOC).
Realitzo acompanyament emocional, clown i musicoteràpia en l’àmbit sanitari. He col·laborat amb AFANOC (Nens amb Càncer) i l’Hospital de la Vall d’Hebron durant més de 15 anys i actualment treballo com a musicoterapeuta al Centre de Salut SAT d’Aspanias i al Centre d’Educació Especial Carrilet.
M’apassiona establir ponts entre les Arts, la psicoanàlisi, l’educació i la intervenció terapèutica.
Marta Corral
Llicenciada en Art dramàtic per l’Institut del Teatre i postgraduada en Pedagogia Teatral per l’Institut del Teatre de Vic, especialitzada, sobretot, en teatre juvenil.
Des de fa més de vint anys combino la docència amb la meva faceta d’actriu.
Des de fa més de vint anys combino la docència amb la meva faceta d’actriu.
Fundadora de la companyia La Soga, alterno el teatre amb la televisió i la ràdio. He treballat amb directors com Ferran Joanmiquel a “Dones que parlen” (La Planeta), Carles Mallol a “Ciutat”, “Tornem després de la publicitat”, “Primaris”, “Stereo”, “Seguretat”, “3,27”, (Sala Becket, Teatre Tantarantana i Sala Versus), Roberto Romei a “Dies Meravellosos” (Teatre Tantarantana), Frederic Roda a “Fi de Partida” (Fira de Tàrrega), entre d’altres.
A la ràdio i televisió he explorat la vessant més còmica. He treballat en programes com Societat Imitada (TV3), Crakovia (Tv3), La Escobilla Nacional (Antena 3), Versió Rac 1 i Homozapping (Antena 3 i Neox). També he participat en series dramàtiques de TV3 com Com si fos ahir, Laberint d’ombres i La Riera.
Actualment soc cap de Departament Juvenil al Centre d’Arts Escèniques El Galliner de Girona i professora d’interpretació juvenil i Preparació al Càsting i Interpretació al Cicle Formatiu de Grau Superior del mateix centre.
M’agrada treballar a partir d’imatges, referents reals i productes nous. Conèixer i aprendre cada dia de tot el que bull al voltant meu (música, materials, notícies, xarxes…).