Preguntes freqüents

Quin tipus d’estudis donen les escoles de l’Acet?


La majoria de les escoles de l’Acet ofereixen els Estudis d’Art Dramàtic, que és l’ensenyament teatral professional. Formació configurada en 3 o 4 cursos acadèmics (mínim de 1550 hores lectives)

A banda d’aquests estudis cada escola ofereix altra formació i tallers més específics (estudis de postgrau, intensius, tallers bàsics, etc.) i dirigits a públics diversos (infantil, joves, adults, professionals, docents, etc)

Quin títol/acreditació tenen els cursos d’Estudis Professionals de les escoles de l’Acet?


Els estudis estan acreditats amb un títol propi de cada escola, reconegut per l’Aadpc (Associació d’actors i directors professionals de Catalunya).

Actualment s’està treballant amb el Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya perquè el títol de les escoles de l’Acet tingui l’acreditació de Títol de Grau Mitjà de Formació Professional.

Quin tipus de teatre s’ensenya en les escoles de l’Acet?


Cada escola treballa el teatre des de la seva perspectiva pròpia i seguint metodologies diferents. Hi ha escoles que donen més èmfasi al treball de cos, altres al musical, o al text o al clown o a la interpretació o la veu o el circ, etc. Hi ha escoles que treballen segons diferent mestres o metodologies (Jacques Lecoq o Stanislavski o Strasberg o E.Decroux, Coda) o una barreja de diferents tècniques i mètodes.

Informa’t i esbrina què és el que t’agradaria treballar i com.

Vull estudiar teatre, què faig?


Consulta la web de les nostres escoles i demana informació dels cursos que et podrien interessar (tipus de formació, horaris, preus, etc.).

Si vull inscriure’m a un curs, que haig de fer?


Cada escola té les seves dates i requisits d’inscripció i matrícula. Consulta-les en la seva web.

Quines sortides professionals té estudiar teatre?


Estudiar teatre, independentment de si acabem dedicant-nos-hi professionalment o no, ens posa a l’abast eines i continguts essencials que poden ser aplicats en diversos àmbits professionals i ens poden ajudar en el nostre desenvolupament personal.

A nivell professional les sortides són: actor/actriu de teatre, cinema o televisió; director/a escènic/a; dramaturg/a, docència, gestió cultural, producció i distribució cultural, dinamització sociocultural.

Hi ha borsa de treball?. Com me n’assabento de les ofertes que surten?


Quan ens arriba una oferta de treball la remetem directament a cada una de les nostres escoles associades. Consulta la web o el taulell d’anuncis de cada centre.

Som un institut de secundària i ens agradaria que ens vinguéssiu a fer una xerrada informativa pels nostres alumnes, què fem?


Truqueu-nos al 633373099 o envieu-nos un mail al acet@escolesteatre.org i ens posem d’acord de quan i com veniu al vostre centre.