CELEBREM EL DIA MUNDIAL DEL TEATRE!

23 març, 2017

acet

El Dia Internacional del Teatre, creat per l’Institut Internacional del Teatre (ITI) i la UNESCO, se celebra, cada any, el 27 de març. Aquest dia s’organitzen, arreu del planeta, milers d’actes teatrals que acostumen a incloure la lectura d’un missatge que, tradicionalment, redacta alguna personalitat del món del teatre a proposta de l’ITI. Aquest any el manifest l’ha redactat l’actriu francesa Isabelle Huppert.

Diverses escoles de l’ACET han organitzat activitats i tallers i aquí us en detallen algunes:

EL GALLINER DE GIRONA

Enguany a El Galliner traslladem les celebracions a la setmana del 20 al 25 de març. Durant tota la setmana sortim al carrer a fer el que ens agrada més: teatre! Ens trobareu cada dia arrencant somriures per diferents punts del Barri vell de Girona i, sobretot, a la plaça Independència, on podreu veure tots els espectacles.

El dissabte, 25, farem l’acte central, amb la lectura del manifest, a càrrec de la la pallassa Pepa Plana, i una acció teatral col·lectiva oberta a tothom.

…..

CENTRE DE LECTURA DE REUS

Dilluns 27 de març a les 20h., projecció de “The dresser” amb motiu del Dia Mundial del Teatre, i lectura del manifest per part d’alumnes de l’escola de teatre del centre.

…..

ESPAI LAZIGAGS, BARCELONA

A l’Espai Lazzigags, celebrarem el dia mundial del teatre durant tota la setmana amb classes obertes al públic on els alumnes de primària podran convidar als pares i amics a veure petites mostres del que practiquen a les classes. Aquestes classes obertes només seran dels grups de primària, els grups de secundària i +18 ho faran més endavant.

…..

EL PLATÓ DE CINEMA DE L’HOSPITALET DE LLOBREGAT

Plató de cinema s’uneix a la celebració del Dia Mundial del teatre amb la lectura del manifest el dilluns 27 a les 12h a la plaça Francesc Macià i Llusà i després s’oferirà una petita mostra de diferents exercicis dels alumnes d’interpretació (2 playback’s, un exercici de comèdia dell’arte i 2 de mim).

…..

AULA DE TEATRE DE LLEIDA

Dilluns 27 de març a les 18 h al pati Plaça de les Comèdies de Lleida hi haurà la presentació de creacions teatrals per part d’alguns alumnes del CFGS en Tècniques d’Actuació Teatral

I dilluns 27 de març a les 21 h al Teatre Municipal de l’Escorxador de Lleida, presentació del Taller de Teatre per a Mares i Pares de l’Aula Hotel Delight. En els dos actes es farà la lectura del Manifest del Dia Mundial de Teatre.

…..

ESCOLA DE TEATRE I CIRC_EtcA d’AMPOSTA El pròxim 23 de març, i dins dels actes commemoratius del Dia Mundial del Teatre, comencen les activitats des de l’Escola de teatre i circ d’Amposta. Serà a l’Auditori de la Unió Filharmònica d’Amposta on, per quart any consecutiu, es farà la lectura del manifest internacional per part d’Àlex Casanovas, president de l’Associació d’Actors i Directors Professionals de Catalunya, i posteriorment es realitzarà una xerrada titulada “Arts escèniques: de quina professió estem parlant?”.

Dilluns 27 de març, a les 11,00 i a les 18,00, a l’Auditori de la Unió filharmònica d’Amposta: Representació teatre Juvenil:”Shakesperience i Ves-te’n a…”. Protagonitzat pel grup de Projecte de Teatre Juvenil de l’EtcA. Aquest grup va estar seleccionat amb l’anterior muntatge de “La vida és somni” al Festival Butaka de Teatre Juvenil d’Olesa de Montserrat.